Haberler

PROVAKASYON GİRİŞİMLERİNE KARŞI TOPLUM OLARAK DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Provokasyon Girişimlerine Karşı Toplum Olarak Dikkatli Olmak Zorundayız

30.07.2022 tarihinde Ankara’da Alevi kurumları ve Cemevlerine yönelik eş zamanlı saldırılar gerçekleştirilmiştir.

Karanlık bir provokasyonu amaçlayan bu saldırılar, geçmişte olduğu gibi ülkede yeni bir kaos ve çatışma ortamı yaratmayı hedeflemiştir.

Saldırıyı gerçekleştiren 3 şahsın gözaltına alındığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Her ne kadar provokasyon amaçlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 3 kişi yakalanmış ise de arka planında bulunan  herkesin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

Son yıllarda toplumun belli kesimlerine karşı yapılan çeşitli saldırıların, Alevilerin evlerinin işaretlenmesinin ve bu son saldırıların birbirinden bağımsız olmadığı kanaatindeyiz.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmış benzer provokasyon girişimlerinin bir daha yaşanmaması, toplumsal barışın ve birlikte yaşama kültürünün güçlü kılınması için hukukun işletilerek saldırının bütün yönleriyle açığa kavuşturulması elzemdir.

Ülkenin seçime gittiği bir süreçte; kaos ve çatışmadan beslenmek isteyen karanlık güçlerin harekete geçmesine zemin hazırlayan bu saldırıların, daha büyük ve acı bir sonuca varmaması için başta siyaset kurumu olmak üzere herkese büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu vesileyle; yetkilileri bir kez daha seçim odaklı kutuplaştıran ve ötekileştiren dilden vazgeçmeye davet ediyor, toplumu kutuplaştırmaya çalışan bu provokasyon girişimlerinin arka planıyla birlikte açığa çıkarılmasını talep ediyoruz.

Başta saldırıya uğrayan kurumlar olmak üzere herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Av. Adem AKTÜRK
Erzincan Barosu Başkanı