Haberler

HUKUKİ SORUNLARINIZDA ERZİNCAN BAROSU AVUKATLARI YANINIZDA !!!

HUKUKİ SORUNLARINIZDA ERZİNCAN BAROSU AVUKATLARI YANINIZDA !!!

Baromuz tarafından kent halkının hukuki konularda mağduriyet yaşamaması ve haklarına doğru yoldan ulaşabilmesi amacıyla, Erzincanımızın çeşitli yerlerindeki billboard ve raket adı verilen reklam panolarında bilgilendirici ilanlar verdik.

Her vatandaşın avukat isteme hakkının olduğu, avukatların her zaman vatandaşların yanında olacağına ve savunmanın önemine dikkat çekmek suretiyle farkındalık yaratarak şehrin birçok bölgesinde mesaj verildi.

Verilen ilanlarda, 1136 sayılı kanuna göre avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini sadece avukatların verebildiği de vurgulandı.

AVUKATLAR VATANDAŞIN SESİDİR

Ceza soruşturmaları ve davalarında, Mağdur ile Şikayetçi, Şüpheli veya Sanık iseniz;

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca karakol, emniyet, savcılık ve mahkemelerden ÜCRETSİZ avukat görevlendirmesi isteme hakkına sahipsiniz.

Müdafi veya vekil görevlendirilmesi; soruşturma evresinde ifadeyi alan merciin veya sorguyu yapan hakimin, kovuşturma evresinde mahkemenin talebi üzerine, Baro tarafından CMK Uygulama Servisince müdafi veya vekil görevlendirmesi yapılmaktadır.

CMK Uygulama Servisi, 24 saat açık olup karakol, savcılık ve mahkemelerden gelen avukat taleplerini karşılamaktadır.


CMK Uygulama Servisi zaman içinde değişen şartlara ayak uydurmuş ve uygulamada yer alan avukatların özverili çalışması ile yalnız gelen taleplere avukat göndermekle kalmayıp yapılan hukuka aykırı işlemleri izlemek ve bunlarla mücadele etmek konusunda da çalışmalar yapmıştır.

Soruşturma aşamasında sıkça rastlanan hukuka aykırı işlemlerin önüne geçebilmek, mağdurların mağduriyetinin bir an önce giderilmesini sağlamak amacı ile servise gelen talepler hızla değerlendirilmekte ve en kısa süre içinde şüpheli/sanık veya mağdur/şikayetçilerin bulunduğu yere ulaşarak hukuki yardımda bulunmaktadırlar.



CMK Uygulama Servisinde 185 avukat kayıtlı olup faal olarak çalışmaktadır.

Saygılarımızla.

Av. Adem AKTÜRK

Erzincan Barosu Başkanı