BANKA PROMOSYONUNUN GÜNCELLENMESİ İÇİN DENİZBANK'A BAŞVURDUK

Baromuz ile Denizbank arasında Aidat, CMK, Adli Yardım hesap hareketleri ve meslektaşlarımızın adli yardım ödemeleri ile personellerin  maaş ödemelerini kapsayan 02.06.2022 sözleşme imzalanmıştı.

Sözleşme uyarınca Baro Başkanlığımıza 124.000 TL ödeme yapılmıştı.

İmzalanan sözleşmenin imzalandığı tarihte anlaşılan tutarlara bakıldığında şimdiki beklentilerin çok uzağında kaldığı görülmektedir.

Ekonomik koşullar ve enflasyonist piyasa durumu nedeniyle banka promosyon  sözleşmesi ivedi şekilde güncellenmelidir.

Banka ile yapılan protokolde “karşılıklı menfaatlerin korunması” kararlaştırılmış ancak ihale sürecinden sonra öngörülemeyen enflasyon nedeniyle Baromuz aleyhine, bankanın ise lehine olan bir durumun ortaya çıktığı görülmektedir.

Avukat sayımızda çoğalma, çalışanlarımıza ödenen maaşlarda artış ve hesap hareketlerinin yükselmesi nazara alındığında; ödenen promosyon bedeli son derece düşük ve orantısız kalmıştır.

Bu nedenle taraflarca yeniden bir araya gelinerek promosyonun günümüz koşullarına uygun bir şekilde revize edilmesi, bundan sonraki oluşabilecek enflasyon farklarının promosyona dâhil edilmesi hususunda gereği hasıl olmuştur.

Aksi takdirde sözleşmenin feshi dahil her türlü yasal hak kullanılacaktır.

Bilgilerinize saygıyla sunarız.